سه‌شنبه ۱۳۹۴/۰۱/۲۵

ابراهيمي، مديرعامل سازمان آرامستان‌‌هاي شهرداري قزوين:

اموات در قزوين، مكانيزه شست‌وشو مي‌شوند

طرح مكانيزه كردن شست‌وشوي اموات پس از اخذ مجوز شرعي از مراجع عظام تقليد و دفتر مقام معظم رهبري با دريافت نظرات كارشناسان و همچنين بازديد از شهرهايي مثل خراسان رضوي در نهايت توسط استاد كاكاران قزويني به مرحله اجرا رسيده است.

 

غلامرضا ابراهيمي، مديرعامل سازمان آرامستان‌‌هاي شهرداري قزوين گفت: طرح مكانيزه كردن شست‌وشوي اموات پس از اخذ مجوز شرعي از مراجع عظام تقليد و دفتر مقام معظم رهبري با دريافت نظرات كارشناسان و همچنين بازديد از شهرهايي مثل خراسان رضوي (مشهد) كه آنها هم اقدام به اين كار كرده بودند در نهايت توسط استاد كاكاران قزويني به مرحله اجرا رسيده است.
همشهري: آرامستان بهشت فاطمه(س) در فاصله 4 كيلومتري ضلع جنوبي شهر قزوين ايجاد شده كه ساختمان ستادي سازمان هم در آن واقع شده است. اين آرامستان در زميني به مساحت 22 هكتار ايجاد و از سال 1363 دفن اموات در آن شروع شده است.
مجموعه معراج در زميني به مساحت 1700‌مترمربع در 2 طبقه شامل دفتر متوفيات، سالن تطهير، سالن انتظار مجهز به دوربين‌هاي مدار بسته، سيستم صوتي و تصويري، درهاي اتوماتيك، سرويس‌هاي بهداشي مجهز به شيرآلات اتوماتيك، سردخانه‌هاي مدرن كشويي بالاي صفر و زير صفر درجه با گنجايش 70 نفر و همچنين سردخانه عمومي براي استفاده در موارد بحران با ظرفيت چند صد نفر است. از ديگر امكانات اين مجموعه مي‌توان به سيستم تصفيه‌خانه، سيستم گرمايشي و سرمايشي پيشرفته(چيلر)، دستگاه بي‌خطر ‌ساز البسه اموات و سيستم حمل و بارگيري متوفي به‌صورت مكانيزه اشاره كرد. ضمناً فضاي سبز زيبا و پاركينگ‌هاي عمومي و خصوصي از ساير امكانات اين مجموعه به شمار مي‌روند. از اهداف اين سازمان برنامه‌ريزي و تعيين خط‌مشي در امور مربوط به گورستان‌هاي شهر، ايجاد و توسعه يا نظارت بر احداث و توسعه گورستان‌هاي مورد نياز با هماهنگي سازمان‌هاي مربوط، بهره‌برداري و نظارت بر طرز استفاده از گورستان‌هاي احداث شده و انتظام امور گورستان‌هاي واقع در شهر، انجام‌ترتيبات لازم براي حمل، تغسيل، تكفين، تدفين و انجام مراسم و تشريفات مذهبي اموات مسلمين است. با اين مقدمه كوتاه پاي صحبت «غلامرضا ابراهيمي» مديرعامل سازمان آرامستان ‌هاي شهرداري قزوين مي‌نشينيم.
    چه تسهيلاتي براي قبور با بيش از 30سال عمر در نظر گرفته شده است؟
برابر استفتا از مراجع عاليقدر تا زماني كه استخوان‌ها پوسيده نشده امكان نبش قبر ميسر نيست. ولي سازمان، در مورد لحد قبري كه ارتفاع آن از سطح كف به حدي پايين باشد كه امكان ساخت قبر جديد را ميسر كند با هماهنگي وراث اقدام به دفن ميت جديد مي‌كند.
     براي نوسازي ورودي آرامستان‌ها چه تدابيري انجام شده است؟
اكنون تعدادي از آرامستان ها به سردر جديد مزين شده‌اند و باقي هم در دستور كار قراردارند. همچنين به‌منظور ايجاد سهولت در دسترسي به پاركينگ جمهوري اسلامي از حياط قديم يك راه دسترسي به پاركينگ ايجاد شده است.
     باتوجه به خبر تعطيلي آرامستان در روزهاي جمعه، درمورد دفن اموات توضيح بدهيد.
دفن اموات هر روز از ساعت 8 صبح تا 16 حتي در ايام تعطيلات انجام مي‌گيرد، ولي پيشنهاد سازمان بر اينكه به علت ازدحام زائران (و ترافيك مسيرقزوين به آرامستان) در روزهاي پنج‌شنبه، جمعه و ايام خاص انجام امور تشييع و تدفين به روزهاي عادي موكول شود.
     گنجايش آرامستان روبه اتمام است، آيا مكان ديگري براي دفن اموات پيش‌بيني شده است؟
باهماهنگي شهرداري قزوين ونمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي مكاتباتي با معاونت عمراني استانداري انجام شده است تا زمين مورد نياز براي اين امر تهيه و در اختيار سازمان مربوط قرار گيرد.
     تعداد کارکنان سازمان جوابگوي ارباب رجوع هست يا خير؟
باتوجه به اينكه هر نفر چندين كار را عهده‌دار است، امور روزمره ارباب رجوع انجام مي‌شود ولي درصورت معرفي کارکنان مجرب وكارشناس، رضايت ارباب رجوع بيشتر حاصل مي‌شود.
    طرح مكانيزه كردن شست‌وشوي اموات به كجا كشيد؟
اين طرح پس از اخذ مجوز شرعي از مراجع عظام تقليد و دفتر مقام معظم رهبري با دريافت نظرات كارشناسان و همچنين بازديد از شهرهايي مثل خراسان رضوي (مشهد) كه آنها هم اقدام به اين كار كرده بودند درنهايت توسط استاد كاكاران قزويني به مرحله اجرا رسيد.
    پروژه‌هاي عمراني در دست اجرا هستند يا خير؟
اين سازمان با توجه به نياز مداوم در حال انجام عمليات عمراني اعم از ساخت قبور، آرامگاه ونوسازي قبور است كه اكنون تكميل آرامستان بهشت رضوي و كف‌سازي بهشت حسيني و ساخت حجرات شرقي در بهشت فاطمه(س) از اهم كارهاي عمراني سازمان به شمار مي‌رود.
اختراع و ساخت دستگاه شست‌وشو، غسل وكفن پيچ ميت، ساخت ساختمان معراج، نصب تصفيه‌خانه، نصب دستگاه امحاي لباس ميت، دوربين‌هاي مداربسته و بلندگو در بهشت فاطمه(س)، ساخت سردخانه بحران با گنجايش حدوداً 5000 نفر و سردخانه‌هاي زيرصفر و صفر درجه دستگاه حمل اموات، خريد آمبولانس بنز و بازيگاه كودك، تجهيز بازيگاه به كفپوش ايمني، انتقال سنگ‌تراشان به بهشت فاطمه(س)، تكميل آرامستان بهشت رضوي، كف‌سازي بهشت حسيني، ساخت سردرهاي بهشت فاطمه(س)، بهشت رضوي، نوبيلي حياط قديم و تكميل مغازه‌هاي سنگ‌تراشان از اقدامات انجام شده ديگر در آرامستان است.
     مشكلات پيش روي سازمان چيست؟
خريد وليچر براي ناتوانان در بهشت فاطمه(س)، نصب جعبه برق روي پايه‌هاي تيربرق براي استفاده مداحان، كمبود زمين با توجه به اينكه چندسالي بيشتر تا تمام شدن زمين براي دفن باقي نمانده، كم‌عرض بودن مسير‌ تردد از قزوين به بهشت فاطمه(س)، نداشتن پاركينگ براي آرامستان‌هاي شهر و كمبود نيروي متخصص از مشكلات اين سازمان است.
     چه تسهيلاتي براي ارباب رجوع در نظر گرفته شده است؟
زيارت مجازي قبور، خريد اينترنتي قبور با 5 درصدتخفيف، ايجاد سايه‌بان براي اجراي مراسم، نصب صندلي ثابت در قطعات بهشت فاطمه(س)، برق‌رساني براي مداحان و تلفن همراه مراجعان، ايجاد غرفه موادخوراكي، انتقال سنگ‌تراشان از خيابان مولوي به بهشت فاطمه(س)، خريد ويلچر براي حمل‌ونقل ناتوانان در بهشت فاطمه(س) و كاستن از تشريفات اداري براي تسهيل كارهاي ارباب رجوع از مواردي است كه در آرامستان در نظر گرفته شده است.
    براي بهبود ايجاد روحيه کارکنان اقداماتي انجام شده است؟
باتوجه به اينكه آرامستان محيطي همراه با حزن و اندوه است، پس هرچه قدر هم كه براي بهبود روحيه افراد (پرسنل) اقدام كنيم، باز‌كاري نكرده‌ايم ولي در حد توان هر از چند ماهي آنها به همراه خانواده به اماكن مذهبي و تفريحي اعزام مي‌شوند. يادآوري مي‌شود در سالگردهاي ازدواج کارکنان، سازمان بن‌هاي ويژه غذا براي آنها در نظر مي‌گيرد.

 

تصاویر مرتبط