دوشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۹

در سی‌یکمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی بازآفرینی شهری مطرح شد؛

تهیه طرح‌های بازآفرینی یک گام بزرگ در راستای حل مشکلات محله‌های ناکارآمد است

سی‌یکمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی بازآفرینی شهری با محوریت "بازآفرینی ریشه‌نگر: نگاهی به مسیر بازآفرینی در شهرهای میانی و کوچک استان قزوین" به صورت وبینار برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری قزوین؛ سی‌یکمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی بازآفرینی شهری با سخنرانی مهندس امین رحمنی مدیر مهندسین مشاور نگار طرح مادشهر  برگزار شد.

در این نشست رحمنی با بیان اینکه بازآفرینی شهری ریشه‌نگر به بررسی و تحلیل عمیق‌ زمینه‌ها و عوامل مؤثر در بازتولید بافت ناکارآمد و چگونگی مداخله نوین از طریق فرآیند بازآفرینی شهری می‌پردازد، گفت: این رویکرد بر اهمیت شناخت ریشه‌های تاریخی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مناطق تأکید و سعی در ایجاد ارتباطی عمیق‌تر با هویت محلی و نیازهای جامعه دارد.

وی با بیان اینکه بکارگیری این رویکرد در برنامه‌ریزی بافت ناکارآمد می‌تواند به شکل‌گیری یک چرخه سازنده و ادامه دار در فقر زدایی از ساکنین محلی و توانمند سازی حقیقی آن‌ها موثر واقع شود، گفت: طرح های بازآفرینی شهری در کشور در فاز ابتدایی خود متشکل از 3 رکن اساسی هستند، این 3 رکن عبارتند از تعیین محدوده‌های هدف بازآفرینی، تدوین پروژه‌های پیشنهادی بازآفرینی بافت و تدوین بسته های تشویقی متضمن نوسازی ابنیه در بافت ناکارآمد است.

رحمنی ادامه داد:  شهرداری ها می‌بایست با همکاری مهندسین مشاور دارای صلاحیت مطالعات خود را در این زمینه ها در بازه کوتاه مدت پیش برده تا زمینه برای حضور تسهیلگران و کنشگران محلی با هدف ایجاد تحرک به سمت دستاورد های بلند مدت در فاز های بعدی طرح فراهم گردد.

وی گفت: تعیین محدوده های هدف بازآفرینی با بکارگیری شاخصه های نوین، مصوب در سال 1401 توسط شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران، در تعداد کثیری از شهرهای استان قزوین بیانگر رشد کمی و کیفی در محدوده های ناکارآمد هدف بازآفرینی بود. این مسئله حاکی از ناتوانی رویکردهای پیشین در جلوگیری از رشد و گسترش بافت های فرسوده و ناکارآمد و لزوم حرکت بسمت پارادایمی نوین بوده است.

وی با تصریح اینکه بسته های تشویقی متضمن نوسازی در بافت ناکارآمد، که در 4 گروه توسط شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در سال 1400 تهیه و ابلاغ شد، گفت: حرکت شهرهای کشور به سمت تهیه طرح های بازآفرینی را می‌توان به عنوان یک گام بزرگ در راستای حل مشکل ناکارآمدی دانست و شهرداری های استان قزوین در تلاش هستند با بهره‌گیری از ظرفیت های بومی موجود گام اول یعنی تهیه طرح های بازآفرینی را بصورت جدی برداشته و امید است با ادامه‌دار بودن این روند شاهد کنترل، مدیریت و کاهش ناکارآمدی بافت شهری در بستر حکمروائی خوب مشارکتی باشیم.

 

انتهای پیام/

 

 

 

تصاویر مرتبط